Kompanija Miglionico s.r.l. osnovana je 2000. godine. Specijalizirani su za proizvodnju stomatoloških jedinica, koje su 100% proizvedene u Italiji. Uprkos tome što su relativno mladi u stomatološkoj panorami, visoki standardi proizvodnje i kvalitete su vrlo brzo za rezultat postigli prepoznatljivost kako u Italiji, tako i u mnogim drugim zemljama. Pažljiv odabir materijala, konstantno istraživanje trendova i posvećenost detaljima za maksimalnu udobnost kako stomatologa, tako i pacijenata su najvažniji ciljevi kompanije Miglionico. Dodatna prednost Miglionica je da se sve faze proizvodnje izvode u fabrici, od pažljivog odabira sirovina do finalne kontrole kvaliteta.

Proizveli su prvu CT Cone Beam jedinicu, omogućavajući svim stomatološkim hirurgijama i centrima za snimanje da izvrše volumetrijsku rekonstrukciju anatomskih dijelova.

Revolucija X-zraka i maksilofacijalne dijagnostike uzrokovane su najsavremenijim uređajima i tehnologijom koja omogućava bolju oralnu hirurgiju i performanse rendgenskog centra, a samim tim i podsticanje poslovanja na novi nivo.

Više od dvadeset godina ulaganja u patente, pronalaske i nove modele znači poziciju tržišnog lidera koja je snažnija svakog dana, čineći inovacije ključnim faktorom uspeha.

NewTom’s Cone Beam 3D jedinica omogućuje izrazito niske doze zračenja u usporedbi s tradicionalnim CT jedinicama. Patentirana tehnologija Safe Beam TM omogućuje da uređaj sam odredi najnižu dozu zračenja za svakog individualnog pacijenta prilikom 3D skeniranja.

THE MASTERMIND OF CBCT IMAGING
We have a mindset, creating a new perspective

Švicarska kompanija sa sjedištem u Bienne od 1959. godine, Bien-Air Dental razvija instrumente za različite oblasti stomatologije. Poznati po kvalitetu svojih proizvoda, cilj kompanije Bien-Air je pojednostaviti svakodnevni rad doktora stomatologije i zubnih tehničara. Inovativni i pouzdani proizvodi, visokokvalitetna distributivna mreža i vodeća služba za kupce, Bien-Air čine specijalistom broj jedan u nasadnim instrumentima i medicinskim sredstvima.

Njihov asortiman proizvoda su: stomatološke turbine, brze spojke, mikromotori (zračni i električni), kolenjaci i implantološki motori.

XO CARE, sa sjedištem u Danskoj od 1951.god, ponosi se na stvaranjem značajnih i izvanrednih stomatoloških rješenja. Oni to činime kombinovanjem svoje ekspertize i inovativnih ideja sa najnovijom tehnologijom. Misija im je da pomognu doktorima stomatologije da izvode savršene tretmane, pruže najbolju moguću njegu svojim pacijentima i poboljšaju svoj ekonomski učinak, a pri tome sačuvaju svoje dobro zdravlje.

EXTRAORDINARY DENTISTRY!

Kao specijalizovana globalna kompanija u oblasti biomedicinskih materijala i medicinske zaštite, sa prisutstvom na svjetskom tržištu duže od 20 godina, osnovna politika kompanije Spident Co. Ltd. je da isporuči izvanredne proizvode sa najboljiom kvalitetom kupcima širom svijeta.

Njihova politika kvalitete se ogleda u sljedećem: precizno upravljanje zasnovano na poštovanju ljudi, upravljanje vrijednostima čime podstiču zapošljavanje, komercijalizacija izvanrednih proizvoda kroz kontinuirano i inovativno istraživanje i razvoj.

Njihov asortiman proizvoda su proizvodi za prevenciju, endodonciju i restauraciju.

You are the artist not only a dentist.

Godine 1979. Akzenta je osnovana sa ciljem da se dentalna industrija napravi šarenijom.

Motivisana i inovativana kompanija bazirana u prelijepom i uglavnom sunčanom području Tessina u italijanskom dijelu Švicarske. Zahvaljujući maloj i fleksibilnoj strukturi kompanije, mogu vrlo brzo reagirati na potrebe tržišta i kupaca.

Uvijek su otvoreni za nove ideje i želje. Njihov lični kontakt sa kupcima im je prioritet broj jedan – potpuno mobilni i uvijek na usluzi.

Proizvode potrošni medicinsko stomatološki materijal: rukavice, sisaljke, komprese, maske, mikroaplikatore, kese, rolne za sterilizaciju i slično.

NARDI kompresori su oduvijek ulagali u istraživanje i razvoj proizvoda u postojećim i novim projektima.

Uvijek dodaju nove u već širok spektar niskotlačnih i visokotlačnih kompresora, te kompresora za stomatološke ordinacije.

Razvoj kompresora i sve veća nastojanja i ciljevi čine Nardi kompresore brzo rastućom kompanijom.

Njihov asortiman su: visoko i nisko tlačni, medicinski i industrijski kompresori.